WORLD CARTOON DAY 7 APRIL

WORLD CARTOON DAY 7 APRIL
CARTOON DAY 7 APRIL&15APRIL SCKETCH DAY

KEEP CALM AND LOVE FECO

KEEP  CALM  AND  LOVE  FECO
KEEP CALM AND LOVE...FECO NEWS BULENTIN...THERE IS A MINI CARTOON MUSEUM IN ATHENS AGIAS EIRINIS STREET 5

IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..3 MY WORLD PRESS FREEDOM DAY

IN  ATHENS  ERMOY  STREET  3 IS  A  SMALL COMICS  MUSEUM..3  MY  WORLD  PRESS FREEDOM  DAY
IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΤΟ ΦΡΥΔΙ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ

30/10/11Έπεσε η αυλαία στην 2η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού (Φ.Ο.Υ.)
Η 2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού (Φ.Ο.Υ.) ολοκληρώθηκε χθες 29 Οκτωβρίου. Μας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και υπήρξαν πολλές αναφορές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες.
Η 'Εκθεση θα περιοδεύσει στον Δήμο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία) στην Θεσσαλονίκη φιλοξενούμενη από τον Δήμο και στη Ν. Ιωνία Αττικής φιλοξενούμενη από τον Ιωνικό Σύνδεσμο. Για τις ακριβείς ημερομηνίες θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο μήνυμα.
Ευχαριστούμε θερμά τους Γελοιογράφους που συμμετείχαν στην Έκθεση και ελπίζουμε να ανταποκριθούν και στην επόμενη πρόσκλησή μας. Σύντομα ταχυδρομικά θα λάβουν τον Κατάλογο της Έκθεσης σε cd.
Αρχές του 2012 ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού και ο Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας θα επιλέξουμε το θέμα της 3ης Διεθνούς Έκθεσης. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά τότε.
Εάν υπάρχουν φορείς που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την Έκθεση, υπενθυμίζουμε ότι είναι διαθέσιμες και οι δυό Διεθνείς Εκθέσεις μας:
1. Παγκόσμια Οικονομική Κρίση (2010)
2. Ανεργία (2011)
(διατίθενται και τα cd τους)
μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας


Με εκτίμηση

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

MICHALIS KYRIAKIDIS



Βιογραφικό

Κυριακιδης Μιχαηλ.
Γεννήθηκα το 1972 στην πόλη Τσιμκεντ (Καζαχσταν πρωην ΕΣΣΔ) Δεν έχω πάει σε καμία Σχολή Καλών Τεχνών. Αυτοδίδακτος. Ασχολούμαι με την ζωγραφική, σχέδιο και την γελοιογραφία οσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Απο το 1991 εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Ελλάδα (Θεσσαλονικη). Δουλευω στην εταιρεια Select (αρτοσκευασματα). Παντρεμενος , εχω μια κορη. Δουλειά μου, θα βρείτε στο http://www.facebook.com/profile.php?id=100002733892573 .
τηλ: 6977236990. Email. mikacbr@mail.ru & mikacbr@yahoo.gr
Αναρτήθηκε από FECO HELLENIC GROUP στις 10:36 π.μ. 0 σχόλια
Ετικέτες Κυριακιδης

YMITOS CARTOON FESTIVAL


ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πρόσκληση


Τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου ξεκινά η 2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στον Φ.Ο.Υ., στον Υμηττό με θέμα την «Ανεργία».

110 Γελοιογράφοι Έλληνες και ξένοι από 40 χώρες συμμετέχουν με τα έργα τους.

Μια πανδαισία σάτιρας από τα δεκάδες έργα που δίνουν το παρόν στην Έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι την επισκεφθούν. Η Έκθεση θα λειτουργεί για δυό βδομάδες (15 – 29 Οκτωβρίου 7 – 10 μ.μ.).

Είναι έργα που προκαλούν προβληματισμό και συνδυάζουν συναισθήματα όπως αγανάκτηση, οργή, λύπη χωρίς να λείπει το γέλιο. Φυσικά κυριαρχεί η σάτιρα.

Την Έκθεση διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας και την υποστήριξη της Feco Hellenic Group Levadeia.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.


Θα είναι χαρά μας να παραβρεθείτε.


Για τον Φ.Ο.Υ. Για τον Σ.Φ.ΓΕΛ.


Λένα Γιακουμάκη – Ρούσσου Γιάννης Γερούλιας

Πρόεδρος του Δ.Σ. Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού:


Ανδρέα Λεντάκη – Αμισσού – Σμύρνης (Πλ. Υμηττού)

ΕΘΕΛ 856 (Υμηττός- Αιγάλεω), 212, 213 από ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ


Επικοινωνία: Τηλ.: 2107625856 Κιν: 6984106117

e-mail: cartoon2foy@gmail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

FIRED CARTOONIST

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έδωσαν ακόμη ένα μάθημα λογοκρισίας. Απολύθηκε από την εφημερίδα τα "ΤΑ ΝΕΑ" ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου διότι με τα σκίτσα του ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση και καυτηρίαζε τους παλιάτσους του πολιτικού θιάσου.

Διαδώστε το!
"Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική.
Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων .

«να ρίξω νερό στο κρασί μου» - προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό
καθεστώς.
Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά.
Ακολούθησε συνάντηση με τον κ.Μεμή, κατά την οποία μου ανακοίνωσε την απόφασή του να με απολύσει - ενώ υποστήριξε ότι οι γελοιογραφίες μου δεν δημοσιεύονται. για να συνηθίσω. Ως κύρια αιτία της επικείμενης απόλυσής μου επικαλέστηκε τους συνήθεις οικονομικούς λόγους, στη συνέχεια όμως της συζήτησής μας τόνισε ότι στις τρέχουσες συνθήκες πολιτικής έντασης δεν μπορεί η εφημερίδα να «αντέξει» αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις.
Ως προς τους προαναφερόμενους «οικονομικούς λόγους» της επικείμενης απόλυσής μου, αξίζει να σας ενημερώσω ότι το τιμ της εφημερίδας έχει ενισχυθεί προσφάτως με νέα τοποθέτηση συναδέλφου-σκιτσογράφου.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ:
Να ενεργήσετε έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς δημοσιογραφικής μου φίμωσης και πολιτικής μου δίωξης και να αποκατασταθούν οι παλαιές ομαλές εργασιακές συνθήκες. Αυτό είναι το κύριο αίτημά μου.
Να ενεργήσετε έτσι ώστε να αποτραπεί η απειλούμενη απόλυσή μου - μια απόλυση με καθαρά πολιτικά κίνητρα, που δεν τιμά κανέναν και παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλου είδους καθεστώτα.